Om oss
Vi arrangerer ridning,rideferie,fjellridning og rideleir.*

Sommersesongen 2022 står snart for døren. Oppdatert program finner du under turoversikt eller påmelding.
Vi er en liten bedrift betjent av Torgeir Svalesen – sammen med Jo Oxhovd Svalesen. Astrid Lange, Terje Bråten og Tom Kristian Lyseng er med som guider.

Fjellrittet ble etablert i 1986. Aktivitetene vil tilbyr finner du i menyen på toppen av siden. Gå til turoversikt for å se sommerens program. Gå til påmelding og fyll ut turnummer, navn og adresse når du vil melde deg på.
Vi sender deg så en bekreftelse med informasjon om utstyr, frammøte og betaling.

Vi deltar aktivt med kvalitetssikring av turistrettede hestevirksomheter. Vi har vært med å utvikle “Bransjestandard Hest” sammen med Norsk Hestesenter og vi er godkjent i denne standarden.

Hestene vi benytter er i hovedsak Norsk kaldblods, dølahester,  islandshester og ulike blandinger. Hest er vår livsstil, og vi ønsker å ta deg med på en tur i fantastisk norsk natur.

Turene er lagt opp slik at vi rir fra sted til sted og overnatter på fjellstuer, hytter, hotell og på villmarkstur i lavvo. Bagasjen blir fraktet med følgebil og vi har sadeltasker til det vi trenger å ha med for dagen.

Alle turene/arrangementene har base på Østre  Okshovd gård som er et godkjent hestesenter. Turene går opp mot og inn i den sør/østre delen av Jotunheimen.

Jotunheimen ligger midt i Sør-Norge og er Norges største fjellområde. Her ligger Norges høyste fjell Galdhøpiggen (2469 moh) og en rekke turisthytter og fjellstuer. Hjertet av Jotunheimen er vernet som nasjonalpark.

Torgeir står for mye av den praktiske gjennomføringen av turene. Han er utdannet agronom. Utdanning som hovslager og kjøreinstruktør 2., kurs som “aktivitetsleder for reiselivsnæringen” og et lengre førstehjelpskurs må også nevnes. Torgeir behersker både engelsk og tysk.

Astrid er ei blid og munter dame som ofte er med som guide.  De yngste familiemedlemmene Ole, Tor og Jo tar også sin tørn når det trengs.

Oppdatert  for sesongen 2021 den  04.11 2020

Kontakt oss