6-dagers ridetur / rideleir

I sommersesongen arrangerer vi også ukesturer. Turene går fra søndag til lørdag. Pris og datoer for hver tur finner du på påmeldingsskjemaet.

Hver deltaker får utlevert sadeltasker med plass til matpakke, kamera, regntøy ol. Resten av bagasjen blir kjørt med følgebil fra overnattingssted til overnattingssted.

12

Søndag
Frammøte kl. 18.00 på Bygdin Fjellhotell (12 km nord for Beitostølen)

Mandag – dagsetappe ca. 20 km
Start kl. 09.30 med transport til Okshovd stølen der hestene går på beite.  Turen går hovedsakelig i fjellterreng og vi passerer den 1608 m høy toppen Bitihorn. Vi avslutter med frisk galopp på sandstranden ved Bygdin. Forholdene ligger best til rette for dette først på sommeren fordi Bygdin er regulert og gradvis fylles opp utover sommeren. Målet er  Bygdin Fjellhotell. Etter middagen samles vi i peisestuen til en hesteprat.

Tirsdag – dagsetappe ca. 30 km
Nå skal vi over Valdresflya. Her passerer vi turens høyste punkt, ca. 1400 moh. Vi har flott utsikt mot Besshø, Leirungsdalen og Rasletind. Besseggen ser vi også i profil.
Vi raster i Heimdalsmunnen. Dagens mål er Bessheim fjellstue hvor det om kvelden blir foredrag over aktuelle hesteemner.

Onsdag – aktivitetsdag
Nå har du anledning til å være med på forskjellige aktiviteter, eller bare ta det med ro.

Båttur     med M/B Gjende på den vakre og irrgrønne Gjende.
Fottur     over sagnomsuste Besseggen. Ofte kombinert med båt fra Gjendesheim til Memurubu. Fotturen tar 5-6 timer.

Via Ferrata: Klatring i trygge former opp Synshorn. Bestill på www.synshorn.no

Juving/rafting:  Padling, svømming og klatring i fantastiske juv sammen med profesjonelle instruktører. Bestill på www.beito-aktiv.no

Våre samarbeidspartnerer på aktivitetene forbeholder seg retten til å avlyse/utsett aktiviteter pga værforhold, vannstand mm.

Aktivitetene er ikke inkludert i turprisen.

Torsdag
Nå setter vi kursen sørover igjen.
Gjennom Bruruskaret og ned i Øvre Heimdalen. Her raster vi på grasvollen langs Øvre Heimdalsvatnet. Målet for etappen er Haugseter ved Vinstervatnet. Her blir det servert spekemat og rømmegrøt. Om kvelden samles vi til “hesteskokast”.

22

Fredag – dagstur fra Haugseter
Turens friridningsetappe. Fire-fem ryttere rir sammen i grupper. Turen går langs Vinstervatnet på Jotunheimvegen til Buhø. Her serverer vi varm lunsj før vi tar en fjellvei tilbake til Haugseter.

Lørdag – dagsetappe ca. 35km
Vi starter dagen tidlig og har en flott etappe foran oss. Litt på stølsveier og litt i fjellterreng. Lunsjplassen er i Skredalen og i fire-fem tiden er vi tilbake på Beitostølen hvor vi har en felles middag før avreise.

På ukesturene har vi hovpleie og skoing som tema. Vi har teori en kveld og de som vil prøve seg litt kan det på onsdagen.

Påmeldingsskjema

Fjellrittet

Torgeir Svalesen, Beitovegen 128, 2950 Skammestein
e-post: post@fjellrittet.no MOB: 91 18 55 03