4-dagers ridetur / rideleir

Tur 3

Frammøte kl. 18.00 på Bygdin Fjellhotell (12 km nord for Beitostølen). Pris og datoer for hver tur finner du på påmeldingsskjemaet.

Hver deltaker får utlevert sadeltasker med plass til matpakke, kamera, regntøy ol. Resten av bagasjen blir kjørt med følgebil fra overnattingssted til overnattingssted.

11

Møtedag
Frammøte kl. 18.00 på Bygdin Fjellhotell (12 km nord for Beitostølen) – med middag, orientering om turen og fordeling av hester.

Dag 1 – dagsetappe ca. 20 km
Start kl. 09.30 med transport til Okshovdstølen der hestene går på beite. Turen går hovedsakelig i fjellterreng og vi passerer den 1608 m høy toppen Bitihorn. Vi avslutter med frisk galopp på sandstranden ved Bygdin. Forholdene ligger best til rette for dette først på sommeren fordi Bygdin er regulert og gradvis fylles opp utover sommeren. Målet er Bygdin Fjellhotell.

Dag 2 – dagsetappe ca. 30 km
Målet denne dagen er Haugseter Fjellstue ved Vinstervann. Vi rir i grupper på 4-5 ryttere langs Jotunheimveien (grusvei), forbi Vassklepp og til Haugseter. Her er det fine muligheter for trav og galopp. De som vil kan bli med på en tur opp i fjellene nord for Haugseter etter lunsj (7-8 km).

21

Dag 3
Vi rir ut på en dagstur fra Haugseter på ca. 30 km.
Halve dagen rir vi i grupper langs Jotunheimveien til Buhø. Her serveres varm lunsj.
Gode muligheter for trav og galopp denne dagen!

Dag 4
Turens siste etappe til Beitostølen. Forbi Skaget med flott utsikt til Jotunheimen. Vi rir rundt 40 km denne dagen.
Vi forlater høyfjellet og kommer ned i bjørkeskogen igjen. Hestene slippes på beite og turen avsluttes på “Jotnetunet” med middag ca. kl. 17.00.
Det går buss til Oslo kl. 18.00.

Tur 5 og tur 10

Frammøte på Bygdin Fjellhotell (12 km nord for Beitostølen) kl 18.00

Dag 1:Her starter vi fra Beitostølen og rir over Heklefjell mot Bygdin.

En fin utsiktsetappe. Vi avslutter med en frisk galopp på sandstranden ved Bygdin.

Dag 2 : Vi deler opp i smågrupper og rir langs Jotunheimveien til Haugseter. Her er det fine muligheter for trav og galopp.

Dag 3: Starter vi på Haugseter, rir nordover til Øvre Heimdalen der vi har rastepause og videre over Brurskaret (med fantastisk utsikt til Jotunheimen) til Bessheim Fjellstue.

Dag 4: Dagstur fra Bessheim opp til Bessevatnet og vidre til Russdalen.

Avslutningsmiddag på Bessheim.

Tur 6

Her starter vi på Bessheim. (Frammøte på Beitostølen og felles transport over til Bessheim  kl 18.00)

Dag 1: dagstur fra Bessheim opp mot Bessvatnet og videre over til Russdalen.

Dag 2 rir vi opp gjennom Brurskaret og over til Øvre Heimdalen hvor vi har lunsj. Turen går vidre til Haugseter fjellstue.

Dag 3 rir vi en fin fjelltur nord for Vinstervann, opp på Urekkollen og til Haugseter der vi har lunsj. Etter lunsj rir vi i grupper (4-5 ryttere sammen) langs Jotunheimveien til Bygdin. Her er det fine muligheter for trav og galopp.

Dag 3 starter med en galopp på sandstranden ved Bygdin før vi rir over Heklefjell og setter kursen mot Beitostølen. Avslutningsmiddag på Jotnetunet.

Tur 7

Frammøte på Bygdin Fjellhotell kl 18.00.

Dette er villmarksturen der vi kommer lengre inn i fjellet enn på de andre turene våre.

Vi har med pakkhester med fellesutstyr og soveposen bak på egen sal.

2 dager/netter ute i fjellet med lavvo overnatting før vi kommer inn på Haugseter Fjellstue til en deilig 3 retters middag.

En tur for de som vil kombinere friluftsliv og hest.

 

 

Påmeldingsskjema

Fjellrittet

Torgeir Svalesen, Beitovegen 128, 2950 Skammestein
e-post: post@fjellrittet.no MOB: 91 18 55 03