4-dagers ridetur / rideleir

Frammøte kl. 18.00 på JOTNETUNET. Pris og datoer for hver tur finner du på påmeldingsskjemaet.

Hver deltaker får utlevert sadeltasker med plass til matpakke, kamera, regntøy ol. Resten av bagasjen blir kjørt med følgebil fra overnattingssted til overnattingssted.

11

Møtedag
Frammøte kl. 18.00 på “Jotnetunet”, Beitostølen – med middag, orientering om turen og fordeling av hester. “Jotnetunet” er en Gildehall bygget slik som hus ble bygget på 900-tallet.

Dag 1 – dagsetappe ca. 20 km
Start kl. 09.30 med oppsaling av hestene på beite. Turen går hovedsakelig i fjellterreng og vi passerer den 1608 m høy toppen Bitihorn. Vi avslutter med frisk galopp på sandstranden ved Bygdin. Forholdene ligger best til rette for dette først på sommeren fordi Bygdin er regulert og gradvis fylles opp utover sommeren. Målet er Bygdin Høyfjellshotell.

Dag 2 – dagsetappe ca. 30 km
Målet denne dagen er Haugseter Fjellstue ved Vinstervann. Vi rir i grupper på 4-5 ryttere langs Jotunheimveien (grusvei), forbi Vassklepp og til Haugseter. Her er det fine muligheter for trav og galopp. De som vil kan bli med på en tur opp i fjellene nord for Haugseter etter lunsj (7-8 km). Om kvelden samles vi til “hesteskokast”.

21

Dag 3
Vi rir ut på en dagstur fra Haugseter på ca. 30 km.
Halve dagen rir vi i grupper langs Jotunheimveien til Buhø. Her serveres varm lunsj.
Gode muligheter for trav og galopp denne dagen!

Dag 4
Turens siste etappe til Beitostølen. Forbi Skaget med flott utsikt til Jotunheimen. Vi rir rundt 40 km denne dagen.
Vi forlater høyfjellet og kommer ned i bjørkeskogen igjen. Hestene slippes på beite og turen avsluttes på “Jotnetunet” med middag ca. kl. 17.00.
Det går buss til Oslo kl. 18.00.

3 dagersturene er lik 4 dagers, men uten dag 3.

Påmeldingsskjema

Fjellrittet

Torgeir Svalesen, Beitovegen 128, 2950 Skammestein
e-post: post@fjellrittet.no MOB: 91 18 55 03